Požiar v uhoľnej bani v Kazachstane si vyžiadal životy najmenej troch baníkov

NETKY.SK • 18 August 2023, 13:22 • 2 min
Požiar v uhoľnej bani v Kazachstane si vyžiadal životy najmenej troch baníkov

ASTANA - Prinajmenšom traja baníci zahynuli pri požiari, ktorý vo štvrtok zachvátil uhoľnú baňu v Karagandskej oblasti v strednej časti Kazachstanu. Oznámila to v piatok kazašská pobočka medzinárodnej spoločnosti ArcelorMittal, ktorá baňu prevádzkuje.

slovakia

left justify in out

Dvoch baníkov sa zatiaľ stále nepodarilo nájsť. Kazašská agentúra Kazinform informovala, že hospitalizovaných bolo dosiaľ 13 baníkov. Umiestnení sú v dvoch nemocniciach na toxikologickom a terapeutickom oddelení. Vo vážnom, ale stabilizovanom, stave sú dvaja baníci, ktorých najskôr hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti. Neskôr ich previezli na toxikologické oddelenie, kde je tak teraz deväť baníkov, pričom stav zvyšných siedmich hodnotia ako stredne ťažký.

 

Na terapeutické oddelenie inej nemocnice prijali ďalších štyroch baníkov, z ktorých jedného už prepustili na vlastnú žiadosť do domácej liečby. Zvyšní sú v stredne ťažkom stave. Požiar vypukol v bani Kazachstanskaja vo štvrtok krátko po 10.00 h miestneho času v hĺbke 170 metrov pod zemou. Nachádzalo sa tam vtedy 227 baníkov, z ktorých 222 sa podarilo ihneď evakuovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters / Kazinform Foto: BNN Breaking
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies