Požiar a kolaps obchodného centra v ruskej Kazani si vyžiadali najmenej 15 obetí

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 18:20 • 2 min
Požiar a kolaps obchodného centra v ruskej Kazani si vyžiadali najmenej 15 obetí

KAZAŇ - Najmenej 15 ľudí prišlo o život v dôsledku ničivého požiaru, ktorý v stredu vypukol v obchodnom centre Admiral v ruskej Kazani, metropole Tatárskej republiky.

slovakia

left justify in out

Nebude to však zrejme konečná bilancia, pretože pod troskami železobetónovej konštrukcie predpokladajú záchranári ešte 17 nezvestných.
     

Aktualizované smutné údaje priniesli dnes tlačové agentúry Interfax a DPA s odvolaním sa na šéfa tamojšieho ministerstva pre mimoriadne situácie Igora Panšina.
     

Podľa jeho slov je nádej na záchranu niektorého z nezvestných mizivá. Napriek tomu chcú záchranári čo najrýchlejšie prehľadať trosky, až kým nenájdu poškodených.
     

Plamene sa podľa skôr zverejnených informácií šírili z kaviarne na prízemí centra. Práve tam došlo podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov k požiaru kábla. Požiar, ktorý zachvátil budovu, spôsobil napokon jej kolaps.
     

Ruská polícia zadržala prevádzkovateľa centra pre dôvodné podozrenie z porušenia protipožiarnych predpisov, informovali podľa tlačovej agentúry DPA oficiálne zdroje.
     

Z horiacej budovy sa podľa informácií tlačovej agentúry TASS podarilo zachrániť 650 ľudí, okolo 50 z nich vyviazlo so zraneniami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies