Odvolací proces v prípade nehody na Zochovej má byť 12. októbra

NETKY.SK • 20 September 2023, 11:45 • 2 min
Odvolací proces v prípade nehody na Zochovej má byť 12. októbra

BRATISLAVA - Odvolací proces v prípade vlaňajšej tragickej dopravnej nehody, ku ktorej prišlo na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova, by sa malo na Krajskom súde (KS) v Bratislave uskutočniť 12. októbra. TASR to potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak. Obžalovaný vodič Dušan D. dostal pôvodne 15-ročný nepodmienečný trest väzenia.

slovakia

left justify in out

Pokyn na podanie odvolania proti prvostupňovému rozsudku dal generálny prokurátor Maroš Žilinka. Obžalovaný sa práva na podanie odvolania vzdal.

 

Dopravná nehoda v centre Bratislavy si 2. októbra 2022 vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených osôb. Dušan D. mal podľa obžaloby šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti a jeho automobil dosiahol rýchlosť 143 kilometrov za hodinu. K stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 kilometrov za hodinu. Na zastávke sa malo nachádzať približne 40 ľudí. Dušan D. na hlavnom pojednávaní priznal vinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / Martin Baumann
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies