Povianočné výpredaje odštartujú v kamenných obchodoch o deň neskôr

NETKY.SK • 26 December 2017, 12:23 • 2 min
Povianočné výpredaje odštartujú v kamenných obchodoch o deň neskôr

BRATISLAVA – Spustenie povianočných výpredajov v kamenných obchodoch sa v tomto roku o jeden deň posunie. Kým v minulých rokoch štartovali zvyčajne už 26. decembra, tento rok ešte musia byť obchody počas Druhého sviatku vianočného zatvorené.

slovakia

left justify in out

Prevádzky sa tak otvoria 27. decembra a spolu s tým sa spustia aj výpredaje tovaru. Podľa analytika agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomíra Drahovského takýto posun zrejme prinesie väčší záujem ľudí o to, aby vyšli do obchodov a nakupovali.

 

Okrem toho, čoraz viac ľudí si podľa jeho slov daruje pod stromček peňažné poukážky a nakupujú po Vianociach. "Ľudia si darujú peniaze alebo peňažné poukážky. Toto bude motiváciou, že mnohí budú chcieť ísť nakupovať do obchodov," opísal Drahovský pre TASR.

 

Súčasne podľa jeho slov stúpla v tomto roku aj kúpyschopnosť domácností. Ľudia si tak môžu dovoliť kúpiť viac ako v predchádzajúcich rokoch. "Ale samozrejme, rozdiel je v kúpyschopnosti jednotlivých regiónov v rámci Slovenska," upozornil analytik. Obchod v slabších regiónoch, kde ľudia riešia existenčné otázky, nebude mať také vysoké tržby ako v ekonomicky silnejších oblastiach krajiny.

 

Výrazné 50- až 70-% zľavy sa pritom podľa Drahovského často týkajú sortimentu z predchádzajúcej sezóny. Alebo pri oblečení ide často o malé či veľké veľkosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies