Potýčky na Ukrajine si podľa rezortu zdravotníctva vyžiadali 82 obetí

NETKY.SK • 23 Február 2014, 09:44 • 2 min
Potýčky na Ukrajine si podľa rezortu zdravotníctva vyžiadali 82 obetí

KYJEV - Tesne po svojom prepustení z väzenia Tymošenková sľúbila, že bude kandidovať v májových predčasných prezidentských voľbách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počet obetí potýčok medzi ukrajinskou políciou a demonštrantami vrátane útokov ostreľovačov predstavuje 82 osôb. Podľa agentúry AP to dnes oznámilo ukrajinské ministerstvo zdravotníctva.

Ukrajinská opozičná líderka Julia Tymošenková sa dnes medzitým niekoľko hodín po svojom prepustení z väzenia prihovorila k demonštrantom na kyjevskom Námestí nezávislosti. Vyzvala ich, aby pokračovali v protestoch napriek tomu, že parlament odvolal z funkcie prezidenta Viktora Janukovyča.

Tesne po svojom prepustení z väzenia Tymošenková sľúbila, že bude kandidovať v májových predčasných prezidentských voľbách

Oslobodenie Tymošenkovej privítali aj v Bruseli. Predseda Európskej komisie José Manuel Barroso tak urobil prostredníctvom sociálnej siete Twitter, šéf Európskeho parlamentu Martin Schulz v osobitnom vyhlásení.

Barroso vo svojom stručnom odkaze uviedol, že pre demokratickú Ukrajinu je kľúčové nezávislé súdnictvo, citovala agentúra MTI.

Rovnako na Twitteri sa k dianiu na Ukrajine dnes vo večerných hodinách vyjadril aj vysoký komisár EÚ pre rozšírenie a susedskú politiku Stefan Füle, podľa ktorého je dnešný deň na Ukrajine historickým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies