Hraničnú oblasť Kolumbie s Panamou zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 09:51 • 2 min
Hraničnú oblasť Kolumbie s Panamou zasiahlo silné zemetrasenie

BOGOTÁ - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo v noci na štvrtok pobrežné oblasti Karibiku pri hraniciach Kolumbie a Panamy. Informovala o tom Geologická služba Spojených štátov (USGS).

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov, ktoré vychádzali z hĺbky desať kilometrov, sa nachádzalo približne 40 kilometrov juhovýchodne od pobrežia mesta Port Obaldía na východe Panamy. Zhruba desať minút po zemetrasení nasledoval dotras s magnitúdou 4,9. Zemetrasenie patrilo k vôbec najsilnejším, aké v tejto oblasti zaznamenali v posledných rokoch. Nijaké škody ani zranených dosiaľ tamojšie úrady nehlásili.

 

Úrady v Kolumbii aj USA uviedli, že nebezpečenstvo cunami nehrozí. Podľa panamského národného systému civilnej ochrany (Sinaproc) bolo otrasy cítiť vo viacerých častiach Panamy vrátane rovnomenného hlavného mesta, ako aj susednej provincii Západná Panama a karibskej oblasti Guna Yala. Otrasy pocítili aj obyvatelia kolumbijských miest Medellín a Cali. V zasiahnutej oblasti sa nachádza aj tropický prales Darién, cez ktorý často prechádzajú migranti smerujúci do Spojených štátov. Túto nebezpečnú trasu využili v ostatných rokoch státisíce migrantov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona