Postoj SR v súvislosti s anexiou Krymu je nemenný

NETKY.SK • 20 Január 2022, 13:54 • 2 min
Postoj SR v súvislosti s anexiou Krymu je nemenný

BRATISLAVA – Slovenský premiér Eduard Heger (OĽaNO) potvrdil postoj SR v súvislosti s anexiou Krymu a uvalením sankcií na Ruskú federáciu. Odsúdenie anexie je podľa jeho slov oficiálna línia slovenskej zahraničnej politiky, na ktorej sa nič nezmenilo. Označil ju zároveň za zaväzujúcu pre členov jeho vlády. Reagoval tým na medializované vyjadrenia ministra hospodárstva a lídra SaS Richarda Sulíka o sankciách voči Rusku.

slovakia

left justify in out

„Chcem ubezpečiť ukrajinskú stranu, že slovenská vláda nebude vyvíjať žiadne politické ani ekonomické aktivity, ktoré by ospravedlňovali hrubé porušenie medzinárodného práva a rozbíjali koalíciu štátov, ktorá počínanie Ruska odsudzuje,“ píše sa v stanovisku premiéra, ktoré TASR poskytol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

 

img

 

Predseda vlády zároveň očakáva, že minister zahraničných vecí Ivan Korčok ako nominant strany SaS bude riešiť vzniknutú situáciu s lídrom liberálov. Sulík mal pre denník Pravda označiť sankcie voči Rusku za nešťastné. Uviesť mal, že „Rusi Krym nevrátia tak či tak“ a sankcie páchajú len škody, pričom by podľa neho krajiny mali medzi sebou obchodovať a dívať sa dopredu.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka deklarovala podporu zlepšeniu podmienok záchranných zložiek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies