Útoky poslanca Gyimesiho na adresu slovenskej diplomacie považuje SaS za hanebné a za čiarou!

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 13:08 • 2 min
Útoky poslanca Gyimesiho na adresu slovenskej diplomacie považuje SaS za hanebné a za čiarou!

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje útoky a vyjadrenia poslanca György Gyimesiho na predstaviteľov strany SaS a slovenskej diplomacie za hanebné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stanovisko liberálov zaslalo tlačové oddelenie strany SaS. Konanie a výroky koaličného poslanca Gyimesiho, ktorý v Maďarsku sprevádzal ministra financií Igora Matovič, budú riešiť na koaličnej rade. 

 

Dôvodom sú tvrdenia zákonodárcu, že ak by bývalý premiér zobral na stretnutie s premiérom Viktorom Orbánom slovenského veľvyslanca v Maďarsku, rokovanie by nedopadlo podľa predstáv. 

 

„Poslanec, ktorý nemá za sebou žiadne diplomatické skúsenosti, ide poučovať a urážať profesionálnych diplomatov na Slovensku. Toto je za čiarou, navyše od človeka, ktorý by mal radšej jasne vysvetliť, ako je to s jeho občianstvom. Gyimesi sa nepodpísal pod vládu Eduarda Hegera a vystupuje horšie než akýkoľvek opozičný poslanec napriek tomu, že sa oficiálne ďalej hlási ku koaličnej strane. Jeho správanie je preto absolútne neprijateľné. O to viac, že pravdepodobne zabudol, že poslanecký sľub skladal na slovenskú ústavu, čo ho však v jeho arogancii neospravedlňuje," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

 

Prečítajte si tiež: Neúčasť slovenských diplomatov na rokovaniach Matoviča v Budapešti nebola podľa Hegera adekvátna

 

Matovič spoločne s Gyimesim odcestoval v piatok minulý týždeň na oficiálnu návštevu do Budapešti, kde rokoval s maďarským ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóm a premiérom Maďarska Viktorom Orbánom.

 

Szijjártó po rokovaní s Matovičom vyhlásil, že na základe žiadosti Slovenska pomôže Maďarsko pri testovaní ruskej vakcíny Sputnik V.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies