Posledné fázy vývoja GTA VI prebiehajú. Kedy asi môžeme očakávať jeho príchod na herné obrazovky?

NETKY.SK • 29 Február 2024, 18:33 • 2 min
Posledné fázy vývoja GTA VI prebiehajú. Kedy asi môžeme očakávať jeho príchod na herné obrazovky?

Vedenie Rockstar Games zamestnancom odhaľuje, že veľmi očakávaný Grand Theft Auto 6 vstupuje do posledných fáz vývoja, pričom zamestnanci tohto vývojárskeho štúdia sú povolaní späť do kancelárie, aby zvýšili produktivitu a bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

GTA VI je v záverečnej fáze vývoja, pričom zamestnanci Rockstar Games sú povolaní späť do kancelárie, aby zvýšili produktivitu a bezpečnosť. Fanúšikovia sú z novej hry nadšení, o čom svedčia aj rekordné zhliadnutia trailerov. Napriek nespokojnosti zamestnancov však Rockstar uprednostňuje bezpečnosť, aby sa zabránilo úniku informácií.

Ubehlo len niečo vyše desať rokov, odkedy fanúšikovia GTA dostali nový vstup do série a ubehli už aj dva roky, čo Rockstar potvrdil, že Grand Theft Auto 6 je vo vývoji. Za ten čas sa hráči stali viac nadšení a hladní po akýchkoľvek správach o tom, ako sa bude vyvíjať pokračovanie.

Prvý trailer na GTA VI prekonal v decembri rekord na YouTube tým, že získal viac ako 90 miliónov pozretí len za 24 hodín, čo poukazuje na to, ako dychtiví fanúšikovia sú po novej hre. Odvtedy sa objavilo veľa špekulácií a analýz traileru, ale len málo konkrétnych správ alebo oznámení od Rockstaru o tom, kde sa veci stali alebo kedy by hráči mohli očakávať ďalšie informácie. Teraz sa zdá, že interný e-mail konečne ponúka fanúšikom náznak toho, ako ďaleko môže byť vývoj GTA 6.

E-mail od šéfky vydavateľstva Rockstaru Jenn Kolbeovej, ktorý získal herný novinár Jason Schreier z Bloomberg, odhalil, že vydavateľ považuje GTA 6 za vstup do posledných fáz svojho vývojového cyklu. Správa zamestnancom bola predovšetkým oznamom, že od apríla sa od nich očakáva, že ukončia svoje diaľkové alebo hybridné dohody a vrátia sa do kancelárie päť dní v týždni.

Skutočnosť, že hra je v záverečnej fáze a potreba zvýšenej produktivity a bezpečnosti, boli dôvodom tejto nadchádzajúcej zmeny. Zdá sa, že táto správa potvrdzuje predpokladaný dátum vydania Grand Theft Auto 6 na jeseň 2025.

Schreier uvádza, že zamestnanci nie sú práve nadšení zo straty možnosti práce z domu, a z toho, že sú nútení vrátiť sa na plný úväzok do kancelárie. Vzhľadom na nedávnu históriu Rockstaru sú však obavy zo zvýšenej bezpečnosti pred vydaním pochopiteľné. Vývoj GTA 6 už nejaký čas sužujú niektoré významné úniky, vrátane úniku úspešného traileru pred jeho oficiálnym vydaním. Niektorí pozorovatelia z odvetvia tvrdili, že únik traileru GTA 6 by mohol byť smutným znamením vecí, ktoré prídu. Pre Rockstar teda dáva zmysel, aby sa bezpečnosť prostredníctvom osobnej práce v súčasnosti stala prioritou.

Dlho sa špekulovalo o tom, čo možno očakávať od Grand Theft Auto 6 v roku 2024. Hra, ktorá vstupuje do záverečnej fázy vývoja, pravdepodobne znamená, že fanúšikovia môžu teraz očakávať, že v nasledujúcich mesiacoch budú postupne prichádzať ďalšie informácie. Pre hráčov by to malo byť vzrušujúce obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Game Rant, Foto: YouTube / Rockstar Games
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies