Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku ponúknu večerné prehliadky i prednášku

NETKY.SK • 16 August 2023, 10:24 • 2 min
Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku ponúknu večerné prehliadky i prednášku

BOJNICE - Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku budú patriť večerným prehliadkam nádvorí, komediálnemu predstaveniu i prednáške. Vo vybraných termínoch budú môcť návštevníci spoznať príbeh o katovi, históriu zámku i dianie v Uhorsku. Informovala o tom PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

slovakia

left justify in out

Príbeh starého kata, ktorý by rád naučil svojho syna remeslu, uvidia návštevníci 18. a 19. augusta. Večernú prehliadku nádvorí s komediálnym predstavením v podaní Sokoliarov Aquila ukončí ohňová šou. So slovenskou históriou zábavnou formou sa návštevníci múzea zoznámia 22. a 29. augusta prostredníctvom šermiarsko-divadelnej spoločnosti Via Historica. Po humorne ladených scénkach a šermiarskych súbojoch v Huňadyho sále sa budú môcť poprechádzať po rodinnej hrobke, francúzskom parku a prírodnej travertínovej jaskyni priamo pod zámkom.

 

Diane v Uhorsku na prelome 16. a 17. storočia prostredníctvom Abrahamidesovej postily priblíži prednáška dokumentátora Andreja Alberta, ktorá sa bude konať 24. augusta. Prednáška je súčasťou večerných prehliadok nádvorí, ktoré budú môcť návštevníci ešte absolvovať v stredu, vo štvrtok (17. 8.), 23., 24., 30. a 31. augusta. Tajomstvá premien zámku, hradného kopca a jaskyne od najstarších čias po súčasnosť priblíži podujatie Od hradu po zámok 25. augusta. Večernými nádvoriami a niektorými zaujímavými a doposiaľ neprístupnými miestami hradného areálu prevedie verejnosť riaditeľ SNM-Múzea Bojnice Igor Socha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: bojnicecastle.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies