SEZÓNNY RECEPT: Jarná polievka z medvedieho cesnaku
Milujete medvedí cesnak? Momentálne vrcholí jeho sezóna. Uvarte si z neho úžasnú polievku.
Ingrediencie
3 hrste medvedieho cesnaku, 5 zemiakov, cibuľa, šľahačková smotana ( alebo jej rastlinná náhrada), plátok masla, soľ, čierne mleté korenie, kurkuma

Postup
Najprv umyjeme medvedí cesnak a odstránime hrubšie stonky. Následne cesnak nakrájame.

Očistíme zemiaky a nastrúhame ich na strúhadle.

Medzitým si nakrájame cibuľu, ktorú speníme na masle. Pridáme zemiaky a medvedí cesnak. Všetko spolu jemne orestujeme. Celú zmes zalejeme vodou a dostatočne okoreníme a prisolíme. Všetko spolu necháme variť zhruba 10 minút.

Uvarenú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, a necháme vaiť ďalších 10 minút. Podávať môžeme napríklad s čerstvým medvedím cesnakom, opečenou bagetkou a slaninkou, či s údeným tofu.

Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: Netky Kristýna Peštová/ YouTube
Foto: reprofoto YouTube Ženy v meste
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk