Posledná miestenka na olympijskú kvalifikáciu sa ušla Petrovi Šeredovi

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 09:51 • 2 min
Posledná miestenka na olympijskú kvalifikáciu sa ušla Petrovi Šeredovi

BRATISLAVA - Víkendový slovenský šampionát v stolnom tenise mal dať odpoveď aj na otázku, kto získa posledné voľné miesto v nominácii na olympijskú kvalifikáciu a spolu s päticou Wang Jang, Ľubomír Pištej, Barbora Balážová, Eva Ódorová a Eva Jurková bude reprezentovať SR v tureckom Istanbule (6. - 10. 4. 2016).

slovakia

left justify in out

Napokon sa tešil Peter Šereda, úradujúci vicemajster vo dvojhre. Jeho konkurent Bai He bol semifinalistom M-SR. 

 

"Kritériá boli dané dva roky vopred. U žien rozhodovalo len umiestnenie vo svetovom rebríčku, u mužov mali istotu prví dvaja podľa rebríčka a tretí mal vzísť z M-SR. Tento rok sa národný šampionát pre MS družstiev uskutočnil neskôr ako obvykle. V čase uzávierky prihlášok bol Šereda vo februárovom renkingu ITTF pred Bai He (146. - 164.), preto figuroval aj v predbežnej nominácii. V marcovom vydaní svetového poradia sa vymenili, Bai He (161.) preskočil Šeredu (179.). Rozhodujúci bol výsledok z majstrovstiev Slovenska, kde sa Šereda dostal o kolo ďalej. Ak by to bolo opačne, cestoval by Bai," vysvetlil pre agentúru SITA generálny manažér Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ) Anton Hamran.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies