Dánsko chce postaviť južne od Kodane 9 umelých ostrovov

NETKY.SK • 7 Január 2019, 15:50 • 2 min
Dánsko chce postaviť južne od Kodane 9 umelých ostrovov

KODAŇ - Južne od Kodane má do roka 2040 vzniknúť 9 umelých ostrovov pre sídla firiem. V rámci projektu Holmene sa má vytvoriť jedna z najväčších, najekologickejších a najinovatívnejších priemyselných oblastí v severnej Európe, uviedli v pondelok dánska vláda.

slovakia

left justify in out

Na týchto ostrovoch má vzniknúť 12.000 pracovných miest. Šéf zväzu zamestnávateľov Dansk Erhverv a bývalý minister hospodárstva Brian Mikkelsensa podľa televíznej stanice TV2 vyjadrili o tom, že môže vzniknúť tzv. európske Silicon Valley.

 

img

Kodaň, Dánsko

 

Projekt posilní v medzinárodnom meradle konkurenčné postavenie Dánka, uviedol dánsky minister vnútra Simon Emil Ammitzboll-Bille. Okolo Kodane chýba miesto pre priemysel, myslí si minister hospodárstva Rasmus Jarlov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeg nyder i den grad at have juleferie. Glædelig jul 🙂

Príspevok, ktorý zdieľa Rasmus Jarlov (@rasmus_jarlov),

 

"Je veľmi dôležité, aby sme pracovali na posilnení rámcových podmienok pre rozvoj a rast v tomto regióne okolo hlavného mesta." Projekt bude motorom expanzie pre celé Dánsko."

 

Ešte však prejde veľa rokov, kým sa projekt zrealizuje. Stavať sa má začať v roku 2022 a projekt Holmene, čo znamená malé ostrovy, má byť dokončený v roku 2040. Koľko to bude stáť, zatiaľ nie je známe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies