Poslanec Marček má výboru dokázať, či kollárovcom peniaze požičal, alebo daroval

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 15:32 • 2 min
Poslanec Marček má výboru dokázať, či kollárovcom peniaze požičal, alebo daroval

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Marček má parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií dokázať, či peniaze, ktoré dal hnutiu Sme rodina, boli pôžičkou alebo darom.

slovakia

left justify in out

Marček mal v roku 2015 požičať hnutiu trikrát, v jednom prípade išlo o sumu, ktorá presahuje 35-násobok minimálnej mzdy. Tú mal uviesť v majetkovom priznaní. Keďže to neurobil, rieši ho výbor. Marček tvrdí, že to bol dar a nie pôžička.

 

Podľa poslancov vo výbore však v roku 2015 hnutie Sme rodina túto pôžičku vo výročnej správe uvádzalo. Žiadajú preto Marčeka o doklady, ktoré by preukázali, či išlo o pôžičku, alebo o dar. Marčekovi za neuvedenie pôžičky v majetkovom priznaní hrozí pokuta vo výške troch platov.

 

Výbor zároveň ukončil konanie voči lídrovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi. Ten výboru vysvetľoval, či bol štatutárom firmy v čase, keď už bol poslancom NR SR, alebo nie. Podľa výboru si Kollár zákonné povinnosti splnil a tak poslanci konanie zastavili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies