Do Ruska príde vírus, proti ktorému nebol nikto zaočkovaný

NETKY.SK • 3 August 2020, 09:19 • 2 min
Do Ruska príde vírus, proti ktorému nebol nikto zaočkovaný

MOSKVA - Chrípka, z ktorej zatiaľ nikto nebol očkovaný, čoskoro príde do Ruska. Po COVID na Rusko zaútočí nový supervírus, uviedla šéfka Rospotrebnadzora Anna Popova.

slovakia

left justify in out

Ďalšia hrozba po koronavíruse

Podľa šéfky Rospotrebnadzora Anny Popovej sa na jeseň a v zime objavia v Rusku nové kmene chrípky, z ktorých zatiaľ nikto nebol očkovaný. "Ľudia ešte neboli zaočkovaní, pretože zatiaľ neexistujú žiadne vakcíny proti týmto novým kmeňom chrípky", uviedla Popova.

 

Chrípka vs. COVID-19

Treba poznamenať, že podľa prvého podpredsedu Štátnej dumy pre vzdelávanie a vedu Gennadija Onishchenko nemožno koronavírus, ktorého sa mnohí boja, považovať za infekčnejší ako chrípka. "Faktom je, že hovoríme o desiatkach miliónov infikovaných chrípkou, a nie o stovkách", uviedol Onishchenko.

 

img

 

Podľa Onishchenka, za jediný raz v celej histórii pozorovania bolo detegovaných 900 miliónov infikovaných vírusom chrípky. Predtým akademik Ruskej akadémie vied Vitaly Zverev uviedol, že chrípka je oveľa závažnejšou infekciou ako koronavírus.

 

Pripomeňme, že ruský prezident Vladimír Putin usporiadal stretnutie o hygienickej a epidemiologickej situácii v krajine. Ohniská koronavírusovej pandémie sa pozorujú v rôznych krajinách sveta. A keď v Rusku teraz klesá intenzita ochorenia, vo Vietname sa objavil predtým neznámy kmeň COVID. Krajina je pre prísnu karanténu uzavretá a turisti boli požiadaní, aby neopustili svoje bydlisko.

 

img

 

Jeseň plná vírusov 

Na stretnutí s prezidentom podpredsedníčka vlády Tatyana Goliková oznámila čas, kedy sa v krajine očakáva nová vlna vírusových chorôb. Uviedla, že na jeseň čaká obyvateľstvo Ruskej federácie "koktail" vírusov chrípky typu A, B a COVID-19.

 

Zdroj: 

https://m.tsargrad.tv/news/popova-zajavila-o-nevidannyh-virusah-grippa-idushhih-na-rossiju_270189

            

https://m.tsargrad.tv/news/novyj-supervirus-v-rossiju-pridjot-gripp-ot-kotorogo-nikto-ne-privivalsja_270693

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies