Košický kraj nakúpi 40 elektrobicyklov, pre študentov budú zadarmo

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 19:30 • 2 min
Košický kraj nakúpi 40 elektrobicyklov, pre študentov budú zadarmo

KOŠICE - Košický samosprávny kraj (KSK) obstaráva nákup 40 elektrobicyklov, ktoré by mali byť súčasťou zdieľanej dopravy, tzv. bikesharingu. Celková predpokladaná hodnota podľa oznámenia vo vestníku verejného obstarávania je 66.460 eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

"Košický samosprávny kraj dokupuje k vodíkovým bicyklom aj 40 nových elektrobicyklov, ktoré by mali v krajskom meste slúžiť študentom stredných a vysokých škôl na bezplatné zapožičanie na základe ISIC karty. Presnú podobu a mechanizmus fungovania tohto bikesharingu momentálne pripravujeme, resp. finalizujeme," uviedol hovorca KSK Michal Hudák. Účelom je podľa obstarávateľa rozvoj cestovného ruchu a propagácia cykloturistiky. "Elektrobicykle majú slúžiť širokej verejnosti, v záujme ekologickej udržateľnosti, šetrenia ľudských a komoditných zdrojov. Zdieľanie elektrobicyklov predstavuje výraz modernej ekologickej spoločnosti," uviedol KSK k zákazke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies