Poslanec Alojz Hlina bude na námestí SNP v Bratislave premietať film

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 18:50 • 2 min
Poslanec Alojz Hlina bude na námestí SNP v Bratislave premietať film

BRATISLAVA - Dokumentárny film "Šmejdi" českej režisérky Silvie Dymákovej bude v piatok 17. mája na bratislavskom námestí SNP premietať nezávislý poslanec Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

"Po dohode s distribútorom napokon v piatok podvečer odvysielame len časť dokumentu. Vyzveme aj samosprávy, aby umožnili občanom vidieť tento film, ktorý bol v Česku dokonca impulzom na legislatívne zmeny," povedal Hlina pre TASR.

Dokument mapuje nekalé praktiky firiem, ktoré robia na predvádzacích akciách nátlak na seniorov, aby kupovali predražený a často nekvalitný tovar. "Šmejdi je film o nekalých praktikách voči spotrebiteľovi. Chceme jeho časť premietnuť na druhom proteste proti úžerníkom na námestí SNP v Bratislave. Tretí je plánovaný v Banskej Bystrici 3. júna, mali by byť prítomní viacerí poslanci z rôznych politických strán," vyhlásil Hlina. Primárnym cieľom protestov je podľa neho upozorniť na nevyváženosť slovenskej legislatívy, ktorá minimalizuje riziko nebankových subjektov požičiavajúcich peniaze na vysoké úroky na úkor občanov, ktorí si ich požičiavajú. "Nie je dobrou vizitkou nášho štátu, ak sa chváli tým, že ročne napumpuje 70 miliónov eur do úžerníckych pôžičiek. Tým by sa dalo chváliť možno v Chicagu v tridsiatych rokoch minulého storočia," uzavrel Hlina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies