Poslancov čakajú správy o tajných službách

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 08:00 • 2 min
Poslancov čakajú správy o tajných službách

BRATISLAVA – Správa o plnení úloh Vojenského spravodajstva za rok 2014 a správa o činnosti Slovenskej informačnej služby v roku 2014, ktoré poslanci prerokujú za zatvorenými dverami, odštartujú dnes 12. deň 53. schôdze Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Hovorca SIS Branislav Zvara už informoval, že SIS verejnú časť správy o činnosti služby za rok 2014 odtajní po odprezentovaní dokumentu v pléne NR SR. Tajná služba sa podľa Zvaru v minulom roku prioritne zameriavala najmä na boj proti terorizmu, extrémizmu, organizovanému zločinu či ekonomickej a daňovej trestnej činnosti, ale i na analytické zhodnotenie zahraničných politických a ekonomických udalostí, ktoré mali vplyv na bezpečnosť a hospodársku stabilitu SR.


Zákonodarcovia budú diskutovať aj o správe generálneho prokurátora SR o činnosti prokuratúry v roku 2014. Ide o posledné tri body programu, ktoré zostávajú poslancom prerokovať do ukončenia schôdze.


Dopoludnia sa bude hlasovať aj o novele zákona o verejnom obstarávaní, ktorú poslanci prediskutovali vo štvrtok. Právna norma umožňuje vytvorenie registra konečných užívateľov výhod subjektov, získavajúcich verejné zákazky.

 

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) bude v registri viesť údaje fyzických osôb, ktoré sú skutočnými a nielen formálnymi vlastníkmi firiem. Vláda schválila zmeny v obstarávaní na návrh predsedníčky ÚVO Zity Táborskej s cieľom dosiahnuť efektívnejšie a transparentné používanie verejných prostriedkov pri verejnom obstarávaní. K novele predložili pozmeňujúce návrhy viacerí opoziční i vládni poslanci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies