Poslanci začali rokovanie diskusiou o inteligentných dopravných systémoch

NETKY.SK • 18 September 2012, 10:49 • 2 min
Poslanci začali rokovanie diskusiou o inteligentných dopravných systémoch

Poslanci začali rokovanie diskusiou o inteligentných dopravných systémoch - Politika Diskusiou o inteligentných dopravných systémoch odštartovali dnes poslanci v parlamente piaty deň siedmej schôdze NR SR. Na úvod dňa sa plénu prihovoril poslanec Obyčajný

slovakia

left justify in out

img

Diskusiou o inteligentných dopravných systémoch odštartovali dnes poslanci v parlamente piaty deň siedmej schôdze NR SR. Na úvod dňa sa plénu prihovoril poslanec Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Jozef Viskupič, ktorý predstavil viacero návrhov na zmeny k zákonu, ktorým sa poslanci zaoberajú v druhom čítaní.
      Návrh zákona sa mu nepozdáva, okrem iného požaduje, aby v ňom bolo presne stanovené, na čo budú dopravné inteligentné systémy slúžiť. "Doba, ktorú teraz žijeme, je v značnej miere závislá od toho, aké informačné systémy nás sprevádzajú. Otázka je, či tento systém na Slovensku chceme, alebo nechceme," podotkol Viskupič.
      Už v piatkovej (14.9.) rozprave vyslovili viacerí poslanci obavu z toho, čo by takýto zákon mohol priniesť. Je podľa nich príliš všeobecný a dá sa pod ním skryť čokoľvek. Niektorí poslanci sa tak obávajú napríklad montovania čipov do áut či monitorovania áut a ich rýchlosti.
      Šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) však uviedol, že zákon vytvára len všeobecný rámec na vytvorenie inteligentných dopravných systémov a jeho cieľom je zvýšiť bezpečnosť na cestách.
      Dnes dopoludnia čaká na poslancov v parlamente aj vystúpenie šéfa Európskeho parlamentu (EP) Martina Schulza. Hovoriť by mal o stave v europarlamente a spolupráci s NR SR. Potom bude nasledovať pravidelné hlasovanie o prerokovaných bodoch, medzi ktorými je i novela Zákonníka práce.
      Poslancov na tejto schôdzi zamestná ešte približne 60 návrhov vrátane voľby členov Správnej rady Ústavu pamäti národa. Tú si rovnako ako voľbu šéfa NKÚ zopakujú po neúspešnom hlasovaní z minulej schôdze. Na tejto schôdzi je na programe aj definitívne hlasovanie o niekoľkých vládnych návrhoch, napríklad o trojici návrhov z dielne ministerstva školstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies