ZVJS podáva trestné oznámenie na Flašíka a Žitného za šírenie dezinformácií v prípade zosnulého generála Lučanského

NETKY.SK • 7 Január 2021, 09:59 • 2 min
ZVJS podáva trestné oznámenie na Flašíka a Žitného za šírenie dezinformácií v prípade zosnulého generála Lučanského

BRATISLAVA - Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) sa rozhodol podať trestné oznámenie na právnika Fedora Flašíka, analytika Milana Žitného a exšéfa väznice Vadimíra Mužíka. Dôvodom sú ich vyjadrenia okolo samovraždy zosnulého generála Milana Lučanského.

slovakia

left justify in out

ZVJS sa domnieva, že táto trojica mužov zneužila situáciu a svojimi vyjadreniami o samovražde generála Milana Lučanského iba burcuje vášne v spoločnosti.

 

„Vnímame, že aktuálnu situáciu zneužívajú rôzni ľudia na poburovanie verejnosti a bičovanie spoločenských vášní. Považujeme takéto konanie za mimoriadne nebezpečné, preto sa plánujeme brániť aj právnou cestou podaním trestného oznámenia na šíriteľov týchto zámerných lží, či nepodložených konšpirácií,“ uvádza ZVJS v otvorenom liste, ktorý venovali prezidentke, vláde a verejnosti. 

 

ZVJS poslalo otvorený list prezidentke

Zároveň sa opierajú o vyjadrenia ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a bývalého šéfa ZVJS Milana Ivana. Tí zhodne tvrdia, že zranenia si spôsobil Milan Lučanský sám, pričom vylúčili cudzie zavinenie.

 

 

ZVJS tiež vníma odstúpenie Generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana za nesprávne, pričom toto rozhodnutie podľa nich iba podnietilo ďalšie napätie v spoločnosti.  

 

img

 

„Podporu takéhoto rozhodnutia gen. Ivana a následné schválenie jeho odstúpenia zo strany ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej vnímame ako predčasný krok, vyvolaný tlakom dezinformácií ovplyvňujúcich verejnosť, čo by mohlo slúžiť ako nepriaznivý precedens, na základe ktorého bude môcť byť odvolaný ktokoľvek na základe nepotvrdených a neprešetrených informácií,“ dodávajú pracovníci ZVJS. 

 

Daniel Lipšic žaluje Flašíka

Nabývalého pokladníka strany Smer-SD Fedora Flašíka podal trestné oznámenie aj Daniel Lipšic. Dôvodom mali byť Flašíkove obvinenia, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Facebook, kde tvrdil, že Milana Lučanského pri výsluchu navádzal na to, aby vypovedal proti Ficovi a Kaliňákovi.

 

img

 

„Keď bol ML zadržaný, bol výsluch ML. Bol tam aj Benov advokát Lipšic. Tlačil na Milana aby udal Fica, Kalinaka, proste politikov,“ napísal Flašík v statuse.

 

Prečítajte si tiež: Kolíkovej rezort odpovedal na najčastejšie otázky okolo prípadu generála Lučanského. Podarilo sa mu vyvrátiť niektoré pochybnosti?

Daniel Lipšic tvrdí, že na predmetnom výsluchu Milan Lučanský odmietol odpovedať na akékoľvek otázky, pričom s ním nikdy podobný rozhovor neviedol.

 

Prečítajte si viac: Právnik a podnikateľ Fedor Flašík hovorí, že má informácie o zraneniach zosnulého Milana Lučanského

 

Lučanského mali zbiť bachari

Podľa bezpečnostného analytika Milana Žitného, je možné, že došlo k zastrašovaniu, či vydieraniu Lučanského vo väzbe.

 

„Nech už je každému jasné, že klame ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ako aj každý, kto tvrdil, že si Lučanský udrel oko pri cvičení. Pravda je taká, že došlo k slovnej potýčke s dozorcami, strkaniu a tí Lučanského zbili a dokopali tak veľmi, že ho museli previezť do nemocnice,“ uviedol Žitný. Dôvodom incidentu podľa neho mohlo byť, že „generál Lučanský vo svojej cele porušil istý denný poriadok,  keď (zadržaní) nemôžu ležať na svojej posteli tak alebo tak, oblečení, vyzlečení, " uviedol Milan Žitný po nešťastných udalostiach v prešovskej väznici.

 

 

K okolnostiam prípadu zosnulého Milana Lučanského sa vyjadril aj Fedor Flašík, ten vo svojom statuse na sociálnej sieti Facebook napísal, že: „Milan ležal na lôžku v čase, keď nemal. Bachar ho vyzval, aby vstal. Odmietol. Došlo k hádke a potom na päste. Bachar privolal pomoc a podali si ho štyria. Po prevezení do nemocnice vraj Lučanskému kázali sadnúť si, čo odmietol. Šmarili ho na zem, udrel si hlavu, takže museli rýchlo robiť CT. Ivan má k tomu záznam.“ 

 

Mohlo by vás zaujímať: Lučanského opakovane napadli dozorcovia, tvrdí analytik Milan Žitný. Unikla údajná lekárska správa, ktorá to potvrdzuje



 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies