Poslanci uvažujú o odľahčení agendy ÚS SR, lebo má toho veľa

NETKY.SK • 11 Október 2012, 09:09 • 2 min
Poslanci uvažujú o odľahčení agendy ÚS SR, lebo má toho veľa

Poslanci uvažujú o odľahčení agendy ÚS SR, lebo má toho veľa - Politika Ústavný súd (ÚS) SR by v budúcnosti nemusel mať toľko povinností ako dnes. Poslanci NR SR avizujú, že sa treba pozrieť na jeho agendu a prehodnotiť kompetencie, pretože ústavní sudcov

slovakia

left justify in out

img

Ústavný súd (ÚS) SR by v budúcnosti nemusel mať toľko povinností ako dnes. Poslanci NR SR avizujú, že sa treba pozrieť na jeho agendu a prehodnotiť kompetencie, pretože ústavní sudcovia sú zahltení.

Podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková (Smer-SD) po rokovaní poslaneckého grémia povedala, že po tom, ako sa rozšírila pôsobnosť ÚS aj na individuálne sťažnosti, je nápad vecí veľmi veľký. "Možno sa treba začať baviť o tom, nech ústavný súd rozhoduje len v kvalifikovaných a významných veciach, ako je súlad zákonov s Ústavou SR, a zvážiť, či ústavné sťažnosti na prieťahy v konaní a ďalšie veci neposunúť na iné súdy," povedala.

Téma sa na grémiu otvorila po tom, ako KDH predložilo na októbrovú schôdzu novelu zákona o organizácii Ústavného súdu SR, podľa ktorej v prípade, ak ÚS prijme návrh na začatie konania o súlade právnych predpisov s Ústavou SR a účastník konania navrhne pozastavenie účinnosti napadnutých právnych predpisov, o tomto návrhu rozhodol ÚS najneskôr do 90 dní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies