Poslanci sa dohodli na spôsobe kontroly podozrivých listov, ktoré prichádzajú do NR SR

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 12:32 • 2 min
Poslanci sa dohodli na spôsobe kontroly podozrivých listov, ktoré prichádzajú do NR SR

BRATISLAVA – Dnes sa poslanecké grémium dohodlo na kontrole listových zásielok, ktoré prichádzajú do NR SR.

slovakia

left justify in out

Podozrivé zásielky budú naďalej podliehať prísnej kontrole, ktoré skúmať prítomnosť chemických, biologických alebo rádioaktívnych látok, informoval o tom predseda NR SR Andrej Danko.

 

Každá zásielka adresovaná poslancovi, ktorá bude identifikovaná ako podozrivá, sa podrobí bezpečnostnej kontrole. Tí poslanci, ktorí dajú svoj súhlas k nahliadnutiu aj bez ich účasti, nemusia byť prítomní pri kontrole. Tí, ktorí svoj súhlas neprejavia sa budú musieť zúčastniť pri ich kontrole alebo za seba pošlú splnomocnenú osobu.

 

Danko informoval, že opozičné strany ako SaS a OĽaNO-NOVA poskytnú svoje písomné stanovisko k téme či prípadné pripomienky do utorka. Danko sa chce takýmto spôsobom vyhnúť obviňovania a spochybňova zamestnancov Kancelárie NR SR.

 

Táto téma, ktorá otriasla celým parlamentom ešte v apríly. Problém sa vyskytol vtedy, keď niektorí poslanci zistili, že nedostali listy, aj napriek tomu, že boli riadne skontrolované. Zásielky, ktoré obsahovali hanlivé slová či vulgarizmi zamestnanci archivovali po dobu troch mesiacov a potom jednoducho skartovali.

 

Listy sa mali údajne otvárali už mesiace pre tým, ako bolo prijaté rozhodnutie. Kancelária NR SR a predseda Andrej Danko odmietli akékoľvek obvinenia z porušovania listového tajomstva, pričom sa odvolali na odporúčania ministerstva vnútra. Danko považuje vyhlásenia Igora Matoviča z OĽANO-Nova, že listy boli otvárané účelovo za výmysly a odmietol akékoľvek reči o šikane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies