Poslanci prerokujú novelu o investičnej pomoci

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 08:55 • 2 min
Poslanci prerokujú novelu o investičnej pomoci

BRATISLAVA – Diskusiou k novele zákona o investičnej pomoci otvoria poslanci štvrtý deň 48. schôdze parlamentu. Cieľom novely zákona je podľa Ministerstva hospodárstva (MH) SR zabezpečiť poskytovanie investičnej pomoci v súlade s nariadením EÚ, ktoré nadobudlo účinnosť od 1. júla minulého roka.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na zmenu legislatívnych pravidiel, ktoré sú platné od minulého roka, keď Brusel zmenil intenzitu pomoci z 50 percent na 35 percent, sme pristúpili aj my k zmene," povedal začiatkom januára po rokovaní vlády minister hospodárstva Pavol Pavlis.


Podľa ministra sa v praxi neosvedčila 10-percentná hranica na vytvorenie pracovných miest. Rezort hospodárstva preto stanovil podmienku vytvorenia minimálne 40 pracovných miest. Podľa predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefa Dvonča je spomínaná právna úprava dôležitým zákonom. "Samozrejme, zúčastňujú sa na ňom rezorty, ale aj pre samosprávy je to dôležitý zákon z hľadiska toho, že chceme, aby do vybudovaných priemyselných parkov prichádzali investori," konštatoval po rokovaní sociálnych partnerov. Zároveň Dvonč dodal, že je dôležité, aby nielen prichádzali investori do zaostalejších regiónov, ale aby tam aj zostali.


Poslanci by mali diskutovať aj o návrhoch predložených ministerstvom financií a ministerstvom zdravotníctva. Hlasovať sa dnes nebude.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies