Poslanci Národnej rady neprijali uznesenie k prepracovaniu návrhu plánu obnovy

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 11:25 • 2 min
Poslanci Národnej rady neprijali uznesenie k prepracovaniu návrhu plánu obnovy

BRATISLAVA - Parlament neprijal navrhované uznesenie k prepracovaniu návrhu Plánu podpory obnovy a odolnosti Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Uznesenie na rokovanie ho predložili poslanci za stranu Smer - sociálna demokracia Robert Fico, Juraj Blanár, Vladimír Faič a Richard Takáč. Na základe uznesenia mala Národná rada SR požiadať vládu, aby prepracovala plán obnovy, keďže „sumár jeho nedostatkov zakladá riziko neschválenia plánu inštitúciami Európskej únie alebo oprávnenej kritiky iných členských štátov”. Podľa uznesenia mala plán obnovy prerokovať aj NR SR. Za hlasovalo 38 zo 120 prítomných poslancov.

 

img

Pri prepracovaní plánu obnovy navrhovali aj dôsledne zohľadniť, že reformy a investície do sociálnej a územnej súdržnosti by mali prispieť aj k boju proti chudobe a nezamestnanosti, aby sa hospodárstva členských štátov oživili a nikto pritom nezostal pozadu. „Návrh plánu podpory obnovy a odolnosti už pri základnom členení nie je dostatočne zameraný na oblasť verejnej hospodárskej politiky a v rámci nej absentuje priemyselná a poľnohospodárska politika (oblasť zelenej ekonomiky je obsahovo zameraná skôr na environmentálny rozmer). Bez verejnej hospodárskej politiky nie je možný proces obnovy alebo konvergencie na Slovensku,” píše sa v materiáli.

 

Súvisiaci článok: Smer-SD neuspel s návrhom uznesenia o pláne obnovy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies