Chlapca, ktorý ako jediný prežil pád lanovky, si chcú adoptovať talianske rodiny

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 08:26 • 2 min
Chlapca, ktorý ako jediný prežil pád lanovky, si chcú adoptovať talianske rodiny

STRESA – O päťročného chlapca, ktorý ako jediný prežil pád lanovky na hore Mottarone a prišiel tak o svoju rodinu, je veľký záujem.

slovakia

left justify in out

Podľa starostky obce Stresa Marcelly Severinovej, sa niekoľko rodín snaží adoptovať malého chlapca Eitana z Izraela. Pri páde kabínky, ktorá sa zrútila v nedeľu (23. mája) s 15 cestujúcimi, prežil ako jediný. Informovala o tom stanice RAI. Chlapec pri tejto tragédii prišiel o rodičov, 2-ročného brata a prarodičov.

 

 

„Volali mi tri rodiny, že sú pripravené ho adoptovať. Sú gestá, ktoré nám pripomínajú, že na svete existuje ešte veľa ľudskosti. Našťastie má chlapec ešte tetu a jej rodinu,“ povedala starostka. Eitan leží s mnohopočetnými zlomeninami v turínskej nemocnici. Keď ho lekári prebrali z umelého spánku, bola pri ňom teta Aya.

 

Prečítajte si tiež: Za pád lanovky je zodpovedný prevádzkovateľ, ktorý znefunkčnil núdzové brzdy!

 

Pád lanovky sa radí medzi najtragickejšie udalosti v Taliansku, ktorá sa týka cestovného ruchu. Podobný incident sa stal v roku 1998, keď americké vojenské lietadlo preseklo lano lyžiarskej lanovky v turistickom stredisku Cavalese v Dolomitoch, pričom zomrelo 20 ľudí.

 

V súvislosti s nehodou skončili v putách traja muži. Ide o zamestnancov spoločnosti, ktorá lanovku prevádzkuje. Podľa vyšetrovateľov zadržané osoby úmyselne znefunkčnili núdzovú brzdu, čo malo fatálne následky. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Dôvodom zrútenia lanovky v Taliansku je pravdepodobne pretrhnuté oceľové lano



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies