Poslanci na konci dňa riešili školské bufety a "jednoeurové eseročky"

NETKY.SK • 3 December 2014, 20:21 • 2 min
Poslanci na konci dňa riešili školské bufety a "jednoeurové eseročky"

BRATISLAVA - Dvojica prezidentom vetovaných zákonov zamestnala poslancov Národnej rady (NR) SR v závere šiesteho rokovacieho dňa poslednej tohtoročnej schôdze.

slovakia

left justify in out

Plénum hovorilo o zákaze predaja nezdravých potravín v školských bufetoch, ako aj o "jednoeurových eseročkách".
     

Zákaz potravín má zaviesť novela školského zákona od Renáty Zmajkovičovej zo Smeru-SD. Prezident Andrej Kiska právnu normu do parlamentu vrátil s tým, že je nejednoznačná. Poslancom preto navrhol zoznam aj sankcie zo zákona vypustiť. Parlamentné výbory k vrátenej novele neprijali žiadne uznesenie. Ako sa s právnou normou vysporiada plénum, sa ukáže pri hlasovaní vo štvrtok (4.12.).

     

Snemovňa definitívne rozhodne aj o novele Obchodného zákonníka, ktorú prezident Kiska tiež vetoval. Jedným zo základných cieľov novelizácie Obchodného zákonníka je popri zakladaní spoločností so základným imaním 1 euro, sprísnení podmienok pre tvorbu a udržanie základného imania aj prepracovanie povinností členov štatutárnych orgánov obchodných spoločností. Prezident má k novele množstvo námietok, a preto navrhol poslancom, aby zákon neprijali ako celok.
     

Poslancov čaká vo štvrtok aj definitívny verdikt o budúcoročnom štátnom rozpočte. Okrem toho budú diskutovať o neprerokovaných bodoch. Na rad príde aj pravidelná štvrtková Hodina otázok. Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázku poslanca Viliama Holevu (Smer-SD), ktorého zaujíma, ako možno náš návrh štátneho rozpočtu charakterizovať v rámci jeho postavenia v EÚ.
     

Jozef Mikloško (KDH) zase premiérovi pripomína, že na aktuálnu schôdzu pléna pred týždňom navrhol diskusiu o Ukrajine, čo mu neprešlo. "V utorok ste v HN Clube spomenuli, že na 70 percent hrozí na Ukrajine priamy vojenský konflikt, a to nie rusko-ukrajinský. Mohli by ste zákonodarný zbor viac informovať, aký konflikt ste mali na mysli?" vyzýva Fica Mikloško.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies