Poslanci majú na schôdzi prerokovať 115 bodov

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:36 • 2 min
Poslanci majú na schôdzi prerokovať 115 bodov

BRATISLAVA – Parlament bude v novembri a decembri na 44. schôdzi rokovať o 115 bodoch. Členov poslaneckého grémia o tom dnes informoval predseda NR SR Pavol Paška.

slovakia

left justify in out

Schôdza sa začne o týždeň v utorok. Návrh na voľbu nového šéfa parlamentu však medzi nimi nie je. Paška totiž v nedeľu uviedol, že sa vzdá funkcie predsedu zákonodarného zboru a zároveň sa vzdá aj poslaneckého mandátu.

 

Medzi zaradenými bodmi na schôdzu je 31 návrhov zákonov v prvom čítaní. Z toho je desať vládnych. V druhom čítaní majú poslanci prerokovať 14 zákonov, z ktorých je tiež desať predložených vládou. Päť návrhov sa týka rozpočtov iných organizácií, zákonodarcovia prerokujú aj jednu správu. Schvaľovať budú aj jednu medzinárodnú dohodu. Na programe je tiež 59 poslaneckých návrhov presunutých z 39. schôdze parlamentu. 

 

Najdôležitejším bodom programu má byť návrh štátneho rozpočtu, o ktorom začnú poslanci rokovať 2. decembra o 9:00. Po jeho schválení budú poslanci rokovať o rozpočtoch štátnych inštitúcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies