Heger, Mikulec aj Krajniak odsúdili vynášanie informácii z vyšetrovania

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 22:00 • 2 min
Heger, Mikulec aj Krajniak odsúdili vynášanie informácii z vyšetrovania

BRATISLAVA - Predseda vlády Eduard Heger, minister vnútra SR Roman Mikulec (obaja OĽaNO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) odsúdili účelové vynášanie informácií z vyšetrovania, ktoré bráni v priechode spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Schôdza sa uskutočnila na základe Mikulcovej žiadosti.

 

"Všetci traja zúčastnení sa zhodli na tom, že žiadne podozrenia z trestnej činnosti nesmú zostať bez povšimnutia a musia sa riadne vyšetriť. Výsadnú zodpovednosť za vyšetrovanie majú orgány činné v trestnom konaní, ktorým vláda rozviazala ruky," priblížilo tlačové oddelenie.

 

Heger považuje odvolávanie Mikulca z funkcie za absurdné, s Pčolinským si vydiskutoval postoje

 

img

 

Polícia, prokuratúra i súdy sú podľa premiéra a ministrov tiež povinné dodržiavať zákony a postupovať len v rámci vymedzených kompetencií.

 

Mikulec 9. júna pred rokovaním vlády uviedol, že si na dnešnom stretnutí chce dať vysvetliť niektoré veci, ktoré Krajniak komunikuje mediálne. Ten v nedeľu 6. júna v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu deje v rezorte.

 

Nezhoda medzi ministrami? Mikulec nerozumie Krajniakovi ohľadom zatýkania policajtov

 

"Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. Tak dobrý minister vnútra nekoná," zhodnotil vtedy šéf rezortu práce.

Za odvolanie Mikulca z funkcie bude na parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 15. júna o 9:00, hlasovať aj predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, ktorý je bratom väzobne stíhaného exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P.

 

img

 

Heger po dnešnom rokovaní vlády ozrejmil, že sa s Pčolinským osobne stretol a dobre sa porozprávali. "Pánovi Pčolinskému som povedal, že takéto hlasovanie je v rozpore s koaličnou zmluvou a nemalo by sa udiať. Na druhej strane mi však vysvetlil unikátnu situáciu, v ktorej sa nachádza, keďže jeho brat je vo väzbe a chce mu takýmto postojom vyjadriť solidaritu," dodal predseda vlády.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies