Poslanca zbavili obvinení z útoku v televíznom štúdiu

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 15:18 • 2 min
Poslanca zbavili obvinení z útoku v televíznom štúdiu

ATÉNY - Súd v gréckej metropole Atény v piatok zbavil krajne pravicového poslanca Ilíasa Kasidiárisa obvinení z fyzického útoku, ku ktorému došlo priamo počas televíznej debaty v júni 2012.

slovakia

left justify in out

Jeden z lídrov opozičného neonacistického hnutia Zlatý úsvit vtedy napadol dve socialistické političky. Podľa súdu však nikomu nespôsobil vážne zranenia a za facku ho stíhať nemôžu. Súd zároveň skonštatoval, že muž by ženu biť nemal.


K fyzickému útoku prišlo počas naživo vysielanej televíznej debaty pred parlamentnými voľbami v júni 2012. Kasidiáris najskôr vylial pohár vody na Rénu Doúrouovú zo súčasnej vládnej Koalície krajnej ľavice (SYRIZA), ktorá mu pripomenula jeho údajnú účasť na ozbrojenej lúpeži v roku 2007. Následne vyfackal poslankyňu z komunistickej strany KKE Liánu Kanélliovú, ktorá protestovala proti napadnutiu svojej kolegyne. Po incidente zo štúdia ušiel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies