Posadnutá chudnutím pre jednu nevhodnú poznámku

NETKY.SK • 16 Júl 2017, 14:12 • 2 min
Posadnutá chudnutím pre jednu nevhodnú poznámku

DUBLIN - Aj slová dokážu zraniť. V prípade Írky Niamh Fitzpatrick (25) to bola veta "Si tučná," ktorú jej vmietol do tváre priateľ. Dievča potom začala robiť 50 tisíc sed ľahov denne a skoro nič nejedla. Nakoniec vyzerala ako kostra potiahnutá kožou a vo svojich pätnástich nosila oblečenie pre päťročné deti.

slovakia

left justify in out

Niamh sa už od siedmich rokov venovala tancu. A aj keď si v krokoch bola istá, v prípade jej postavy išlo všetko sebavedomie stranou. Dievča totiž bolo presvedčené, že má príliš silná stehná. "Tancovala som už od útleho veku, takže moje nohy boli silnejšie, než mali iné dievčatá v škole. Vtedy som ale ešte vôbec nevedela, že to sú svaly a nie tuk," priznáva tanečnica.

 

Zlom pre ňu prišiel v pätnástich rokoch, keď jej priateľ na dovolenke povedal, že je tučná. "Myslela som, že ma miluje takú, aká som," spomína a dodáva, že ihneď po návrate z dovolenky si našiel inú. Jeho slová jej ale zostali v hlave a nakoniec ju takmer stáli aj život.

 

"Opakovala som si, že tá jeho nová priateľka je určite oveľa krajšia a chudšia než ja. Vtedy som nosila veľkosť 34 a rozhodla som sa začať s diétou," hovorí Írka.

 

Postupne znižovala prísun jedla, až nakoniec nezjedla ani sústo. Zato denne urobila aj 50 tisíc brušákov. "Makala som aj v noci, keď už ostatní spali," priznáva. "Cvičeniu som venovala každú sekundu, keď som bola sama. Cvičila som aj na záchode," hovorí. Nikto si nejakú dobu vôbec nevšimol, čím dievča prechádza. Teda až do chvíle, než jej začali vypadávať vlasy...

 

Po niekoľkých mesiacoch sa Fitzpatrick zverila so svojimi problémami rodine a priateľom. Nakoniec trvalo päť rokov, kým sa jej podarilo získať späť normálnu váhu. Teraz pracuje ako učiteľka baletu v Dubline a verí, že jej zážitok pomôže aj iným ženám, ktoré bojujú s anorexiou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies