MS 2022: Koniec sna pre Maroko. Francúzi sú druhí finalisti po víťazstve 2:0

NETKY.SK • 15 December 2022, 08:50 • 2 min
MS 2022: Koniec sna pre Maroko. Francúzi sú druhí finalisti po víťazstve 2:0

AL CHOR - Futbalisti Francúzska sa stali druhými finalistami MS v Katare. V stredajšom semifinále zdolali Maroko 2:0 gólmi Thea Hernandeza a Randala Kolo Muaniho. V nedeľnom finále nastúpia obhajcovia titulu o 16.00 SEČ proti Argentíne, ktorá v utorok zdolala Chorvátsko 3:0. O bronz sa stretnú v sobotu v rovnakom čase Chorvátsko a Maroko.

slovakia

left justify in out

Maroko hralo výborne, no vyrovnať nedokázalo

 

Francúzi vykročili za postupom rýchlym gólom v 5. minúte, keď Hernandez využil ich prvú gólovú príležitosť. Maročania predviedli v prvom aj druhom polčase viacero ofenzívnych akcií, ale nedotiahli ich do gólového konca. V 79. minúte uzavrel skóre striedajúci Kolo Muani.

 

 

hlasy po zápase: /zdroj: L´Equipe, DPA/:

Didier Deschamps, tréner Francúzska. "Sú to veľké emócie. M8me pred sebou posledný krok. Som šťastný, že o obhajobu titulu môžem bojovať s takýmito skvelými hráčmi."


Walid Regragui, tréner Maroka: "V druhom polčase sme sa usilovali o vyrovnanie, no inkasovali sme druhý gól. Na adresu môjho tímu však môžem vysloviť iba jedno slovo - Bravo. Dali sme do toho všetko."


Theo Hernandez, strelec prvého francúzskeho gólu: "Dostať sa dvakrát za sebou do finále MS je niečo neuveriteľné. Bolo to náročné, no odviedli sme skvelú robotu. Finále proti Argentíne bude veľkolepé. Urobíme všetko pre to, aby sme získali titul aj pre môjho brata Lucasa, ktorý sa v prvom zápase na šampionáte zranil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies