Portugalsko zažíva na zimu neobvyklé obdobie sucha

NETKY.SK • 10 Február 2017, 15:38 • 2 min
Portugalsko zažíva na zimu neobvyklé obdobie sucha

LISABON - Portugalsko zažíva uprostred zimy nezvykle intenzívne obdobie sucha. Podľa správy tamojšieho meteorologického centra postihlo sucho približne 98 percent krajiny.

slovakia

left justify in out

Január totiž do krajiny priniesol "veľmi suché" počasie. V priemere počas uplynulého mesiaca napadlo len 64 milimetrov zrážok, čo predstavuje zhruba polovicu z množstva, ktoré odhadovali meteorológovia.

Meteorologické centrum zverejnilo vo štvrtok večer mesačnú správu. Z nej vyplýva, že od októbra doteraz napadlo len 70 percent priemerného počtu zrážok typických pre túto časť roka.

Nižšia než zvyčajne je tiež hladina vody v portugalských priehradách. Niektoré z vodných nádrží na severozápade a juhozápade krajiny sú v súčasnosti plné len z jednej tretiny. Obvykle v nich pritom v tomto čase zvykne bývať vody až dvakrát viac.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies