Demokrat Biden a republikán Trump zvíťazili v primárkach vo viacerých mestách

NETKY.SK • 3 Jún 2020, 09:07 • 2 min
Demokrat Biden a republikán Trump zvíťazili v primárkach vo viacerých mestách

WASHINGTON - Bývalý viceprezident USA Joe Biden sa stal víťazom utorňajších primárok Demokratickej strany v americkom štáte Indiana, informovala v stredu agentúra AP. Úradujúci prezident USA Donald Trump zvíťazil v republikánskych primárkach.

slovakia

left justify in out

 

Všetci Bidenovi súperi už z boja o demokratickú nomináciu odstúpili, pripomína AP.

 

Jeho hlavný protikandidát Bernie Sanders z boja o prezidentskú nomináciu demokratov odstúpil začiatkom apríla a podporil svojho súpera.

 

Sanders po oznámení ukončenia svojej kampane zdôraznil, že zostane na kandidátke a bude sa usilovať získať podporu čo najväčšieho počtu delegátov so zámerom "uplatniť značný vplyv" na smerovanie Demokratickej strany.

 

Biden sa víťazstvom v Indiane priblížil k zisku 1991 delegátov, ktorých potrebuje na potvrdenie nominácie Demokratickej strany pred novembrovými prezidentskými voľbami.

 

Okrem Indiany hlasovanie v utorok prebiehalo i v štátoch Južná Dakota, Maryland, Montana, Nové Mexiko, Pensylvánia, Rhode Island a vo Federálnom dištrikte Kolumbia.

 

Hlasovacie miestnosti v Indiane sa zatvorili ako prvé o 19.00 h miestneho času (1.00 h SELČ).

 

Utorňajšie primárky sa pôvodne sa mali konať už v priebehu marca a apríla, posunuli ich však z dôvodu pandémie nového koronavírusu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies