Porošenko: Z Debaľceva sa stiahlo 2475 príslušníkov vládnych síl

NETKY.SK • 19 Február 2015, 06:30 • 2 min
Porošenko: Z Debaľceva sa stiahlo 2475 príslušníkov vládnych síl

KYJEV - Celkovo 2475 príslušníkov vládnych síl sa už stiahlo z mesta Debaľceve, informoval v stredu večer ukrajinský prezident Petro Porošenko na zasadaní Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry UNIAN Porošenko spresnil, že 2132 príslušníkov bolo z armády, 158 z Národnej gardy a zvyšní patrili k jednotkám ministerstva vnútra. Dodal, že z Debaľceva a okolia stiahli aj takmer 200 kusov vojenskej techniky.

 

Podľa agentúry TASS Porošenko povedal, že "armáda si urobila svoju prácu a ukázala, že Ukrajina plní minské dohody". Ako uviedla agentúra UNIAN, zástupca náčelníka generálneho štábu ukrajinskej armády Henadij Vorobjov v stredu informoval, že počas bojov so separatistami o mesto Debaľceve v uplynulých dňoch zahynulo 22 príslušníkov vládnych síl, z toho šesť pri prelomení obkľúčenia. Zranenia utrpelo vyše 150 príslušníkov vládnych síl.

 

Ukrajinské vládne jednotky sa v stredu ráno - po týždňoch bojov - začali sťahovať z Debaľceva, kde boli napriek prímeriu vystavené intenzívnej paľbe zo strany proruských síl. Povstalci totiž tvrdili, že prímerie - dohodnuté zástupcami Francúzska, Nemecka, Ukrajiny a Ruska - sa nevzťahuje na toto mesto, ktoré je strategickým železničným a cestným uzlom.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies