Smer-SD podal návrh na odvolanie ministra Mikulca

NETKY.SK • 14 Február 2022, 14:50 • 2 min
Smer-SD podal návrh na odvolanie ministra Mikulca

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD podal v pondelok do podateľne parlamentu návrh na odvolanie Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra. Pod návrh sa okrem poslancov Smeru-SD podpísali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD či poslanci okolo Tomáša Tarabu.

slovakia

left justify in out

Oznámil to predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že plynie sedemdňová lehota na zvolanie mimoriadneho zasadnutia parlamentu. Fico nazval Mikulca gaunerom, ktorý je podozrivý z korupcie a zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. "Je to človek, ktorý ako minister vnútra zlyhal vo všetkých oblastiach," vyhlásil šéf Smeru-SD.

 

 

Mikulec podľa jeho slov koordinoval činnosť elitných vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru, ktorí mali konať na politickú objednávku, a to "zničiť opozíciu vrátane Smeru-SD". "Na NAKA pôsobí organizovaná skupina zločincov v podobe vyšetrovateľov či operatívcov. Zaraďujeme tu aj rad prokurátorov z Úradu špeciálnej prokuratúry," skonštatoval Fico.

 

img

 

Táto skupina od parlamentných volieb v roku 2020 manipuluje trestné konania a plní politickú úlohu.

"Udavačom hovoria, čo majú povedať, korumpujú a vydierajú ich. Vymýšľajú si dôkazy a spisujú nezmyselné uznesenia o začatí trestného stíhania," uviedol líder Smeru-SD s tým, že zničili každého, kto im v tom chce zabrániť. Ako príklad uviedol prípad vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej a jej tímu.

 

Podľa Fica je o činnosti skupiny, do ktorej, ako tvrdí, mal byť zakomponovaný aj policajný prezident, toľko dôkazov, že mala odstúpiť celá vláda. Predseda Smeru-SD skritizoval aj pondelkové slová Mikulca v Rádiu Expres, žeby sa koalícia mohla pokúsiť o odvolanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Fico to vníma ako útok na generálneho prokurátora i dôkaz toho, že je po Santusovej a iných "ďalším na rane".

 

img

 

Mikulec v piatok (11. 2.) pre TASR uviedol, že nikdy nepožadoval od orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) informácie, na ktoré nemal zákonný nárok, a do fungovania OČTK nezasahoval. "Žiadna organizačná zložka nebola cielene usmerňovaná," deklaroval minister.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Polícia upozornila na zastrašovanie zo strany Fica a Kaliňáka

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies