VIDEO Indickí farmári sú zúfalí z papagájov závislých na ópiu

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 17:53 • 2 min
VIDEO Indickí farmári sú zúfalí z papagájov závislých na ópiu

Indickí farmári si už nevedia dať rady s papagájmi, ktoré sú zavíslé na ópiu a mnoho z nich robí nálety na makovice.

slovakia

left justify in out

Papagáje sú závislé na ópiu a pre svoju dávku ópia sú schopné urobiť čokoľvek. Farmári sa snažia ustrážiť si svoje makovice a polia musia strážiť vo dne aj v noci.

 

Proti drzým vtákom sú však bezmocní. Papagáje nalietavajú na úrodu aby dostali svoju dávku a tým ju ničia. Ópium v Madhjapradéši je pestované pre lekárske použitie, no gangom závislých vtákov je to jedno.

 

Závislé papagáje sú skutočným problémom. „Vyskúšali sme proti ním už snáď všetky možné triky,“ sťažujú sa zúfalí farmári pre portál ANI. Jedna makovica má v sebe približne 20 až 25 gramov ópia.

 

 

Nie je to po prvýkrát, čo úrody v Indii začali ohrozovať závislé vtáky. Prvýkrát tomu vraj bolo v roku 2015.

 

Ich techniky sú pritom omnoho sofistikovanejšie, ako by sa mohlo zdať. Okrem toho, že si papagáje počkajú kým farmári makovice narežú, našli si aj ďalšiu techniku.

 

Jeden z farmárov povedal v roku 2017 pre portál The Mirror, že „papagáje vo väčšine prípadov vydávajú zvuky, pokiaľ sa nachádzajú v skupinách„



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies