Porošenko už vyjadril hlbokú sústrať rodinám a blízkym obetí leteckej tragédie

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 18:43 • 2 min
Porošenko už vyjadril hlbokú sústrať rodinám a blízkym obetí leteckej tragédie

KYJEV - Za vytvorenie štátnej vyšetrovacej komisie s účasťou zahraničných subjektov, vrátane zástupcov Holandska a Malajzie, ako aj medzinárodných organizácií, na objasnenie príčin leteckého nešťastia na východe Ukrajiny sa dnes vyslovil najvyšší predstaviteľ postsovietskej republiky, prezident Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

Informáciu prinieslo internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda s odvolaním sa na tlačovú službu hlavy štátu.
     

Malajzijské dopravné lietadlo typu Boeing-777 smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru s 295 osobami na palube sa dnes popoludní zrútilo na východe Ukrajiny, v katastri Hrabova pri meste Torez v Doneckej oblasti neďaleko ruskej hranice. Na palube bolo 280 pasažierov a 15 členov posádky.
     

Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko už skôr vyhlásil, že stroj zostrelili s využitím raketového systému Buk. Na jednej zo sociálnych sietí súčasne informoval, že tragédiu nikto neprežil.
     

Prezident Porošenko v menej ukrajinského štátu vyjadril hlbokú sústrasť rodinám a blízkym obetí tejto tragédie.
     

Tlačová služba hlavy štátu zdôraznila, že nevylučuje zostrelenie tohto lietadla, podobne ako to bolo v uplynulých dňoch v prípade ukrajinských strojov typu AN-26 a SU-25. Zároveň však pripomenula, že ukrajinské vládne sily v regióne nemajú na to vhodné zbraňové systémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies