Mizéria Ferrari pokračuje, Hamilton sa poučil z predošlých chýb

NETKY.SK • 13 Júl 2020, 16:49 • 2 min
Mizéria Ferrari pokračuje, Hamilton sa poučil z predošlých chýb

Aj tento víkend sa konalo podujatie motoristického seriálu F1, ktoré pre koronavírus začalo len minulý týždeň. Stajne ani jazdci sa nemuseli nikam sťahovať, pretože všetko čo sa zmenilo oproti minulému týždňu bol akurát názov podujatia. VC Rakúska vystriedala VC Štajerska.

slovakia

left justify in out

Je priam neuveriteľné, ako technológia F1 napreduje. V piatkových tréningoch predvádzali monoposty už rýchlejšie časy ako pred týždňom počas závodu. Kvalifikácia však bola diametrálne rozdielna. Zapríčinil to front, ktorý so sebou priniesol dážď. V sobotu teda po prvý raz v sezóne 2020 obuli monoposty pneumatiky do dažďa.

 

img

 

Kvalifikácia 

Najviac sa darilo obhajcovi titulu Lewisovi Hamiltonovi, ktorý nechal za sebou konkurenciu o 1,2 sekundy. Naopak nedarilo sa zatiaľ prekvapeniu sezóny Racing Pointu, ktorý podľa vyhlásení nedokázal ani na jednom voze dostatočne zahriať mokré gumy. Ferrari malo podobný problém. Leclerc sa dokonca nedokázal prejazdiť ani do tretej časti kvalifikácie, dokázal zajazdiť len 11-ty najlepší čas. Za blokovanie Kvyata (Alpha Tauri) dostal ešte k tomu trest, a na štarte sa objavil až na 13. priečke.

 

 

Úplný skrat Leclerca

Katastrofa pre Ferrari však prišla až počas pretekov. Hneď v prvom kole sa snažil Leclerc niečo so svojím umiestnením spraviť. V zákrute číslo 3 sa však pred ním ocitol kolega Sebastian Vettel. Mladý Monačan bol v nájazde príliš rýchly, obrubník vymrštil jeho monopost do vzduchu a odpálil Vettelovi zadné krídlo. Pri tomto náraze si sám poškodil podlahu. Vettel zamieril okamžite do boxov, kde svoj "vrak" odparkoval v garáži. Charles tak spravil o kolo neskôr. 

 

img

 

Racing Point má legálny monopost 

Pretekalo sa už teda bez Ferrari. Verstappen, ktorý po štarte nestratil žiadne miesto, sa držal za prvým Hamiltonom stabilne okolo 4 sekúnd. Boje sa však odohrávali v strede poľa, kde sa Racing Point po zbabranej kvalifikácii predieral dopredu. Jeho monoposty dokázali, že za suchých podmienok sú naozaj rýchle. Veď prečo aj nie, keď je to minuloročná kópia Mercedesu, lenže stajňa týmto krokom žiadne pravidlá neporušila.

 

img

 

Nevyrovnané výkony v Red Bulle

Počas preteku bolo evidentné, že druhý jazdec Red Bullu Alex Albon jednoducho nemá rýchlostne na kolegu Maxa Verstappena, ktorý až do konca úporne bojoval o druhé miesto. Bottas z Mercedesu ho však predbehol a čierne "strieborné šípy" sa mohli tešiť zo získania double. V cieli bolo medzi oboma Red Bullmi rozdiel 11 sekúnd, lenže Verstappen absolvoval o jeden celý pit stop naviac (na tomto okruhu je to okolo 25 sekúnd). Je to až priepastný rozdiel.

 

img

 

Vráti sa majster sveta?

Red Bull o tom zrejme už dávno vie, pretože nie je tajomstvom, že pilot Sebastian Vettel, ktorý je stále zatiaľ bez angažmá pre budúci rok, sa už neformálne rozprával so svojím bývalým šéfom Christianom Hornerom.

 

Norris žiaril opäť na konci 

Ale naspäť k závodu. O napätie na konci, sa podobne ako minulý týždeň, postaral Lando Norris z Mclarenu. V predposlednom kole predbehol najprv Racing Point Lancea Strolla, potom aj Daniela Ricciarda na Renaulte a nakoniec s poškodeným predným krídlom aj druhý ružový voz Mexičana Sergia Peréza. Na pódium to už teraz nevyšlo, ale mladý Brit dokázal svoje kvality už v druhom závode po sebe.

 

 

Lídrom naďalej Bottas 

Lewis Hamilton vyhral VC Štajerska spôsobom štart cieľ, no keďže ako druhý preťal šachovnicovú vlajku jeho kolega z Mercedesu Valtteri Bottas, naďalej je tento Fín na čele bodovania šampionátu. 

 

Rozšírenie kalendára pre tohtoročnú sezónu 

O týždeň nás už čaká Hungaroring a VC Maďarska. Organizátori okrem toho pridali do tohtoročnej skrátenej sezóny dva ďalšie okruhy. V taliansku sa pôjde dvakrát, no po Monze sa monoposty presunú na Mugello, legendárny okruh seriálu Moto GP. Okrem toho sa do kalendára dostala aj VC Ruska, ktorá sa od roku 2014 jazdí v olympijskom areáli v Soči, na pobreží Čierneho mora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa F1 Fans (@f1__fans),

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies