Porošenko: Rok 2015 bude pre Ukrajinu rokom proeurópskych reforiem

NETKY.SK • 1 Január 2015, 09:47 • 2 min
Porošenko: Rok 2015 bude pre Ukrajinu rokom proeurópskych reforiem

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko zaželal svojím spoluobčanom, aby im nový rok 2015 priniesol "dlhoočakávaný a trvalý mier". Súčasne avizoval, že Ukrajinu čaká obdobie hlbokých reforiem, ktoré ju priblížia k členstvu v Európskej únii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Rok 2015 nebude ľahký, ale verím, že sa zapíše do histórie ako rok hlbokých reforiem, ktoré nás nasmerujú na cestu k členstvu v EÚ. Je to náš sen, ktorý spoločne naplníme," uviedol Porošenko v stredajšom posolstve k národu, ktorého text priniesli noviny Kyiv Post. 

     

Podľa Porošenka bol rok 2014 pre Ukrajinu najťažším od skončenia druhej svetovej vojny v roku 1945. Prezident vyjadril presvedčenie, že Ukrajinci zvíťazia v pokračujúcej vojne voči "agresívnemu nepriateľovi", ktorý ohrozuje životy a slobodu obyvateľov Ukrajiny i jej nezávislosť a územnú celistvosť. 
     

Poďakoval tiež každému, kto v uplynulom roku prispel k obrane krajiny a zdôraznil, že prekonané ťažkosti prispeli k zjednoteniu a posilneniu ukrajinského politického národa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies