Porošenko: Kľúčovou úlohou Ukrajiny je uskutočniť reformy a začleniť sa do EÚ

NETKY.SK • 25 August 2015, 17:23 • 2 min
Porošenko: Kľúčovou úlohou Ukrajiny je uskutočniť reformy a začleniť sa do EÚ

KYJEV - Kľúčovou úlohou Ukrajiny je uskutočniť reformy a začleniť sa do Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Odese ukrajinský prezident Petro Porošenko, keď sa vyjadroval k svojmu pondelňajšiemu stretnutiu s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom v Berlíne.

 

"Hneď po vojenskej prehliadke v Kyjeve pri príležitosti Dňa nezávislosti (od Sovietskeho zväzu) som odletel do Berlína na stretnutie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Kľúčovou úlohou je urýchliť reformy. Som si istý, že čoskoro budeme môcť podať správu o reformách a že dostane príležitosť zaviesť bezvízový režim," uviedol Porošenko, ktorého citovala tlačová agentúra Ukrinform.

 

Lídri počas berlínskej pondelkovej schôdzky diskutovali aj o napredovaní ústavnej reformy na Ukrajine, o problémoch so zavádzaním minských dohôd o prímerí s proruskými povstalcami na východe Ukrajiny, o poskytovaní humanitárnej pomoci a prepustení vojnových zajatcov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies