V americkom meste Akron otvoria múzeum LeBrona Jamesa: "Znamená to pre mňa veľa," hovorí basketbalista

NETKY.SK • 10 November 2023, 16:30 • 2 min
V americkom meste Akron otvoria múzeum LeBrona Jamesa: "Znamená to pre mňa veľa," hovorí basketbalista

AKRON - Na počesť hviezdneho basketbalistu LeBrona Jamesa otvoria múzeum v jeho rodnom meste Akron v štáte Ohio. Inštitúcia bude niesť názov LeBron James' Home Court, jej oficiálne otvorenie je naplánované na 25. novembra.

slovakia

left justify in out

Múzeum má zobrazovať mnohé míľniky Jamesovej bohatej kariéry a niektoré exponáty majú ponúkať multimediálny zážitok. Múzeum má obsahovať predmety z Jamesovho detstva, stredoškolskej hráčskej kariéry a triumfov v NBA s Miami Heat, Clevelandom Cavaliers a Los Angeles Lakers. Návštevníci budú môcť vidieť aj repliku bytu, v ktorom James vyrastal so svojou matkou Gloriou.


"Vždy bol môj sen umiestniť Akron na mapu, takže mať miesto v rodnom meste, ktoré mi umožní zdieľať moju cestu s fanúšikmi z celého sveta, pre mňa znamená veľa," citovala 38-ročného Jamesa agentúra AP.


Štvornásobný šampión NBA hrá momentálne už 21. sezónu profiligy. Vo februári sa stal najlepším strelcom histórie NBA, na konte má už 38.847 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Marca.com / Lapresse
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies