Pomoc záchranárov potrebovali vo Vysokých Tatrách traja Poliaci

NETKY.SK • 11 Február 2018, 15:09 • 2 min
Pomoc záchranárov potrebovali vo Vysokých Tatrách traja Poliaci

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári boli v nedeľu dopoludnia požiadaní o pomoc pre trojicu poľských turistov, ktorí spadli spolu s prevejom v sedle Váha do Ťažkej doliny.

slovakia

left justify in out

Horskú záchrannú službu (HZS), ktorá o tejto udalosti informuje na svojej webovej stránke, požiadali o pomoc pre turistov poľskí kolegovia z TOPR-u.

 

Jeden z turistov zostal hore na preveji, ďalší spadol niekoľko desiatok metrov, jedna žena spadla niekoľko stoviek metrov spolu s masou snehu, ktorá sa spustila dole žľabom. "Zranenú mala tvár a utrpela viaceré pomliaždeniny na celom tele," uvádza sa na stránke.

 

Poveternostné podmienky nedovolili nasadenie leteckých záchranárov z Popradu, preto o súčinnosť požiadali vrtuľník z TOPR-u.

 

Posádka poľských horských záchranárov evakuovala ženu pomocou palubného navijaku priamo z terénu a vysadila ju na Štrbskom Plese do rúk záchranárov HZS. "Zranená turistka odmietla ošetrenie v zdravotníckom zariadení a na svoju žiadosť odišla vlastnou dopravou domov do Poľska," informuje HZS.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies