Slovensko nakúpi lieky podávané pacientom s COVID-19. Štát za ne zaplatí 55-miliónov eur

NETKY.SK • 8 December 2021, 17:19 • 2 min
Slovensko nakúpi lieky podávané pacientom s COVID-19. Štát za ne zaplatí 55-miliónov eur

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva ľudí opakovane vyzval, aby sa nechali zaočkovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovensko by malo nakúpiť ďalšie dávky monoklonálnych protilátok. Použité majú byť na liečbu pacientov s ochorením COVID-19. Návrh z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR schválil v stredu vládny kabinet.

 

MZ SR navrhol uzatvoriť bilaterálnu zmluvu na nákup 60-tisíc dávok lieku Paxlovid na účel zabezpečenia dostupnosti tohto lieku v čo najkratšom termíne tak, aby bol k dispozícii počas januára, februára a marca budúceho roka.

 

S cieľom vykonania efektívnych opatrení na ochranu zdravia a životov obyvateľstva navrhol rezort zdravotníctva uzatvoriť bilaterálnu zmluvu aj na nákup 5-tisíc kusov lieku Ronapreve. Ten by mohli lekári začať využívať na prelome decembra a januáraMinisterstvo financií SR bude musieť uvoľniť na zabezpečenie týchto liekov finančné prostriedky.

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) v tejto súvislosti doplnil, že lieky na liečbu ochorenia COVID-19 budú stáť približne 55 miliónov eur. Vláda ešte minulý týždeň schválila nákup liekov za 42 miliónov eur. Šéf rezortu opäť apeloval na ľudí, aby sa proti ochoreniu dali zaočkovať.

 

Mohlo by vás zaujímať: Koalícia sa dohodla na ďalších protipandemických opatreniach! Lockdown sa bude týkať iba nezaočkovaných

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona