AKTUALIZÁCIA: Wellness áno, rodina nie? Sulík navrhne prehodnotiť nariadenie o zákaze návštev blízkych počas Vianoc

NETKY.SK • 9 December 2021, 13:21 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Wellness áno, rodina nie? Sulík navrhne prehodnotiť nariadenie o zákaze návštev blízkych počas Vianoc

BRATISLAVA - Vicepremiér a líder SaS Richard Sulík tvrdí, že o zákaze návštev cez Vianoce sa vo vláde nehlasovalo. Opatrenie kritizuje aj poslanec a podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 9.12. 14:40

Ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že na rokovaní vlády sa neotvorila otázka vytvárania „bublín“, ako sú známe z minulého roka. "V prípade, že sa táto téma otvorí, bude potrebné zohľadňovať aktuálnu situáciu a jej vývoj a tiež názory odborníkov," skonštatoval komunikačný odbor v stanovisku. Výnimka zo zákazu vychádzania s cieľom návštevy sa v aktuálnych opatreniach nenachádza.

 

Strana Za ľudí si myslí, že pri akomkoľvek uvoľňovaní sa pravidlá musia uvoľniť v prvom rade pre ľudí, ktorí sú chránení očkovaním. "To sme presadzovali aj pri súčasnom nastavení pravidiel a otváraní služieb a obchodov," reagovala strana. "Odborníci a minister zdravotníctva budú opatrenia prehodnocovať na základe aktuálnej pandemickej situácie a predložia návrh vláde SR," dodalo tlačové oddelenie Za ľudí.

 

Pôvodná správa

Sulík navrhne prehodnotiť opatrenie v súvislosti s návštevami blízkych cez vianočné sviatky. Informoval o tom na sociálnej sieti. "Za zákaz stretávania sa s rodinou počas sviatkov sa na včerajšom zasadnutí vlády nehlasovalo. Navrhnem takéto nariadenie prehodnotiť," uviedol Sulík.

 

 

Šeliga na sociálnej sieti vyhlásil, že o "bublinách" cez Vianoce by mala byť reč vzhľadom na logiku opatrení, "pretože nedáva zmysel povedať wellness áno, rodina nie".

 

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v stredu 8. 12. po rokovaní vlády informoval, že návštevy blízkych nebudú počas Vianoc povolené, opatrenie má trvať do 9. januára.

 

Od piatka 10. decembra sa opatrenia uvoľňujú. V režime OP sa otvoria obchody, kostoly, základné služby starostlivosti o ľudské telo aj lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky.

 

Možno vás zaujme: Takto budú vyzerať tohtoročné Vianoce! Vláda zadefinovala nové opatrenia

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies