Konzílium odborníkov kritizuje nové opatrenia!

NETKY.SK • 10 December 2021, 11:55 • 2 min
Konzílium odborníkov kritizuje nové opatrenia!

BRATISLAVA - Konzílium nesúhlasí s opatreniami, ktoré vláda prijala v súvislosti s aktuálnou epidemickou situáciou. V spoločnom vyhlásení, ktoré zaslalo TASR, uviedlo, že odborníci vnímajú súbor prijatých opatrení ako politické rozhodnutie, ktoré musia zdôvodniť a vysvetliť jeho autori.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Konzílium prišlo s iným plánom. "Naše návrhy obsahovali motivačné zvýhodnenie očkovaných, no zároveň zohľadňovali zlú epidemickú situáciu. Za nešťastné považujeme predčasné široké otvorenie obchodov a služieb výmenou za plošné zatvorenie škôl. Toto konzílium nenavrhovalo. Rovnako nenavrhovalo ani zákaz rodinných návštev," uviedli s tým, že pri rozsiahlom uvoľňovaní nie je takýto zákaz ani logický, ani vykonateľný.

 

img

 

V súvislosti s očakávaným nástupom ďalšej vlny pandémie spôsobenej variantom omikron apelujú na veľkú opatrnosť. Priveľké uvoľňovanie opatrení pri nízkej zaočkovanosti Slovenska proti ochoreniu COVID-19 považujú za veľmi rizikovéOčkovanie naďalej považujú za najúčinnejší spôsob ochrany pred ochorením. Pripomenuli, že Slovensko má, na rozdiel od mnohých krajín sveta, pripravenú a dostupnú vakcínu pre každého.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Wellness áno, rodina nie? Sulík navrhne prehodnotiť nariadenie o zákaze návštev blízkych počas Vianoc

 

Na Slovensku platia od piatka nové pandemické opatrenia. Pre osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 v posledných 180 dňoch, a pre očkovaných môžu otvoriť všetky obchodné prevádzky a niektoré služby. Obchody so základnými potrebami budú otvorené v režime základ. Úrad verejného zdravotníctva SR v súvislosti s otváraním prevádzok prosí obyvateľov, aby sa zamysleli nad ich každou osobnou návštevou. Zmena opatrení sa týka aj kostolov či hotelov a lanoviek.

 

img

 

Núdzový stav aj zákaz vychádzania platia naďalej. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to zdôvodňuje tým, že prioritou je ochrana zdravia. "Dnes sú najohrozenejšou skupinou nezaočkovaní a musia strpieť viac nepohody. Je to v prvom rade v ich záujme," uviedol na margo nových opatrení. 

 

Možno vás zaujme: ŠÚKL vyzdvihol látky účinné v liečbe ochorenia COVID-19

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies