Poľský prezident Duda pricestoval do Kyjeva, so Zelenským má rokovať o vojne i summite NATO

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 18:30 • 2 min
Poľský prezident Duda pricestoval do Kyjeva, so Zelenským má rokovať o vojne i summite NATO

KYJEV - Poľský prezident Andrzej Duda pricestoval v stredu do Kyjeva na rokovania s prezidentom Volodymyrom Zelenským

slovakia

left justify in out

Poľský prezident Andrzej Duda pricestoval v stredu do Kyjeva na rokovania s prezidentom Volodymyrom Zelenským. TASR správu prevzala z agentúry PAP. Ide o Dudovu piatu návštevu na Ukrajine od začiatku ruskej invázie vo februári 2022. Témou rozhovorov bude situácia vo vojne vrátane hrozieb pre Záporožskú jadrovú elektráreň (ZAES), ktorú Rusko okupuje od marca 2022. ZASE najväčšia jadrová elektráreň v Európe.

 

Duda a Zelenskyj budú rokovať aj o júlovom summite NATO v litovskom Vilniuse. Do Kyjeva v stredu pricestoval aj litovský prezident Gitanas Nauseda. "Ukrajina má miesto v NATO," uviedol na sociálnej sieti a toto vyjadrenia označil za hlavné posolstvo svojej návštevy.

 

Duda v utorok vyjadril znepokojenie v spojitosti s prítomnosťou šéfa žoldnierskej Vagnerovej armády Jevgenija Prigožina v Bielorusku a označil to za vážny problém. "Musíme prijať určité rozhodnutia, veľmi rázne rozhodnutia, podľa môjho názoru si to vyžaduje tvrdú reakciu zo strany NATO," uviedol Duda. Poľsko, ktoré je členskou krajinou NATO aj Európskej únie, má s Bieloruskom 418 kilometrovú spoločnú hranicu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies