Poľsko, Litva a Ukrajina vytvorili spoločnú vojenskú brigádu

NETKY.SK • 25 Január 2016, 16:23 • 2 min
Poľsko, Litva a Ukrajina vytvorili spoločnú vojenskú brigádu

VARŠAVA - Poľský minister obrany Antoni Macierewicz dnes oznámil, že nová brigáda pozostávajúca z poľských, litovských a ukrajinských vojakov bude v tomto regióne plne akcieschopná do roku 2017. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Macierewicz vo východopoľskom historickom meste Lublin na slávnostnom uvedení tejto novej vojenskej sily do činnosti vyhlásil, že jej cieľom je posilniť obranu regiónu, kde vládnu obavy z pôsobenia Ruska. Na slávnostnom obrade sa zúčastnili aj ministri obrany Litvy a Ukrajiny.

 

Súčasťou novej brigády sú vojaci z Poľska a Litvy, ktoré sú členskými krajinami NATO, a tiež príslušníci armády Ukrajiny, ktorá sa o vstup do NATO zatiaľ iba uchádza. Brigáda sa bude podieľať na mierových misiách OSN a takisto bude pomáhať Ukrajine pri posilňovaní jej ozbrojených síl.

 

Minister Macierewicz zdôraznil, že brigáda bude slúžiť na zastrašenie každého, kto by chcel ohroziť mier v tejto oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies