LOH 2020: Slovensko má prvú medailu z Tokia! Zuzana Rehák Štefečeková získala zlato!

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 08:46 • 2 min
LOH 2020: Slovensko má prvú medailu z Tokia! Zuzana Rehák Štefečeková získala zlato!

TOKIO - V šiesty súťažný deň olympijských hier v Tokiu sa Slovensko dočkalo prvej medaily a je to tá najcennejšia.

slovakia

left justify in out

Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková ovládla súťaž v trape žien, v dramatickom finále šiestich strelkýň jej na to stačilo 43 presných výstrelov z päťdesiatich možných. Tento výkon vyvážený zlatom je zároveň olympijský rekord.

 

 

Tridsaťsedemročná rodáčka z Nitry sa postarala o vôbec prvú medailu pre Slovensko na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu.

Skvelá Slovenka na druhé miesto odsunula Američanku Kayle Browningovú, ktorá vo finále trafila 42 asfaltových holubov. Bronz si vybojovala Alessanda Perilliová zo San Marína s finálovým výsledkom 29 terčov.

 

img


Je to 29. medaila v histórii účastí Slovákov na olympijských hrách a jubilejná desiata zlatá. Zároveň šiesta, ktorá sa zrodila na strelnici. Okrem dvoch strieborných kovov v podaní Rehák Štefečekovej (2008, 2012) sa o dve bronzové medaily postaral aj puškár Jozef Gönci (1996, 2004) a jednu pridala skeetarka Danka Barteková (2012).

 

img


Rehák Štefečeková sa pred finále stala suverénnou víťazkou kvalifikácie trapu.

 

Viac sa dozviete: LOH 2020: Zuzana Rehák Štefečeková s prehľadom vyhrala kvalifikáciu v trape. Postarala sa o nový svetový rekord!

 

Pred dvoma rokmi v mexickom Acapulcu dosiahla 123 terčov. Znamená to, že Rehák Štefečeková v Tokiu ako historicky prvá aktérka kvalifikácie neminula ani jeden terč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies