Poľsko dočasne obnoví hraničné kontroly, a to od 4. júla do 2. augusta

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 22:58 • 2 min
Poľsko dočasne obnoví hraničné kontroly, a to od 4. júla do 2. augusta

VARŠAVA - Poľsko dočasne obnoví hraničné kontroly na vnútorných hraniciach Schengenu vrátane poľsko-slovenskej štátnej hranice.

slovakia

left justify in out

Obnovenie hraničných kontrol sa bude týkať obdobia od 4. júla do 2. augusta a súvisí s usporiadaním summitu Severoatlantickej aliancie (NATO) v dňoch 8.-9. júla, ako aj Svetových dní mládeže v dňoch 25.-31. júla, počas ktorých Poľsko navštívi pápež František (28.-31. júla).

 

S odvolaním sa na oficiálne miesta o tom informovali poľské médiá.

 

Kontroly na hraniciach Poľska s Nemeckom, ČR, SR a Litvou, ako aj v prístavoch a na letiskách budú vykonávať mobilné hliadky Pohraničnej stráže. Nasadení príslušníci, v predpokladanom počte okolo 1500, budú mať k dispozícii tzv. schengenbusy vybavené špeciálnymi zariadeniami na overovanie osobných dokumentov, identifikáciu drog, rádiometrickú kontrolu, ale aj prístup do medzinárodných databáz.

 

Podľa predstaviteľov poľskej Pohraničnej stráže sa pri bežných cestách pre návštevníkov Poľska nezmení nič zásadné, kontroly sa sústredia na vytypovaný okruh ľudí. Tak pre Poliakov pri cestách na dovolenku, ako aj pre návštevníkov Poľska vrátane pútnikov však platí, aby si nezabudli vziať na cesty doklady totožnosti, upozornili zainteresovaní.

 

Osoby, ktoré budú vytypované ako potenciálne zdroje ohrozenia bezpečnosti alebo verejného poriadku, poľské orgány na územie krajiny nevpustia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies