Apple má na krku obvinenie zo strany Číny

NETKY.SK • 9 Október 2019, 09:38 • 2 min
Apple má na krku obvinenie zo strany Číny

PEKING - Ani taký gigant, akým je americká spoločnosť Apple sa nevyhol obvineniam, ktorým čelí v Číne. Ide o údajnú podporu demonštrácii v Hongkongu.

slovakia

left justify in out

Čínsky štátny denník (People's Daily) v dnešných hodinách obvinil americký koncern, že pomáha hongkonským demonštrantom pri násilnostiach prostredníctvom aplikácie pre dopravu.

 

img

 

"Táto mobilná aplikácia tvrdí, že poskytuje informácie o doprave pre pohodlie verejnosti, ale v skutočnosti sa používa na identifikáciu miesta pohybu polície, čo umožňuje vzbúrencom v Hongkongu pokračovať v násilných činoch," uvádza sa v správe. "Schválenie aplikácie spoločnosťou Apple očividne pomáha nepokojom. Aký bol jej skutočný zámer?" pýtajú sa noviny.

 

img

 

Denník tiež Apple vytkol, že v jeho obchode Apple Music je možné si stiahnuť aj pieseň, ktorá obhajuje nezávislosť Hongkongu od Číny. "Nikto nechce vtiahnuť Apple do pretrvávajúcich nepokojov v Hongkongu," uvádza sa v článku. 

 

"Ľudia však majú dôvod predpokladať, že spoločnosť kombinuje podnikanie s politikou a dokonca aj s nezákonnými činmi. Apple musí premýšľať o dôsledkoch svojho nerozumného a bezohľadného rozhodnutia."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11PRO

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Lozano Valdés (@danlozano),

 

Americkí zákonodarcovia medzitým skritizovali organizácie vrátane vývojárov videohier NBA a Blizzard Entertainment, že ustúpili Pekingu výmenou za prístup na čínsky trh, a pripomenuli im obmedzenie slobody prejavu v krajine.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies